DIETA WEDŁUG KRWI - PROBLEM LEKTYN

Źle się czujesz i nie wiesz dlaczego?

„Lepiej zapobiegać, niż leczyć” – obserwując niewielkie dolegliwości, powinniśmy reagować jak najszybciej, by uniknąć rozwoju poważniejszych „chorób”.

W trakcie terapii biorezonansowych, które rozpoczniemy wkrótce także u Ciebie zawsze testujemy „środowisko wewnętrzne” obejmujące całościowo warunki, które wpływają na procesy odbywające się w organizmie. Do zmian w tym środowisku dochodzi przez niezdrowy tryb życia, brak ruchu i zwiększające się zanieczyszczenie środowiska. To wszystko tworzy korzystne warunki życiowe dla każdego rodzaju zarazków, które mogą się rozmnażać i rozpocząć wydalanie produktów rozkładu do swojego otoczenia w twoim organizmie. Co oznacza więc w diagnostyce środowiskowej wynik „nietolerancji”? Za pomocą tej ampułki odnajdujemy informację nietolerowania danej substancji w sensie grupy krwi. Pomiędzy grupą krwi, a spożywanym przez nas pokarmem zachodzi reakcja chemiczna. Znajdujące się w żywności niekompatybilne z grupą krwi lektyny (zwykle białka, mogące współdziałać z antygenami powierzchniowymi na komórkach ciała) mają właściwości aglutynujące czyli zlepiające, które oddziałują na krew. Kiedy spożywamy żywność zawierającą lektyny niezgodne z naszą grupą krwi, wybierają one za cel ataku jakiś narząd (np. nerki, mózg, wątrobę, żołądek) i zaczynają sklejać krwinki w tym obszarze przeznaczając je na zniszczenie, tak jak gdyby były intruzami. To zlepianie może powodować szereg problemów ze zdrowiem. Kiedy pokarm zawiera niekompatybilne lektyny z grupą krwi wpływają one niekorzystnie na trawienie, metabolizm i system odpornościowy.

Ludzki organizm jest tak skonstruowany, że aż dziewięćdziesiąt procent lektyn pochodzących z diety jest wydalane przez nasze ciało. Wystarczy jednak, że jedynie nieznaczna ich część, która nie została wydalona (zaledwie ok. 5%) przechodzi do krwiobiegu. Tam za ich zabójczym „pośrednictwem” niszczone są czerwone i białe ciałka. Okazuje się, że nawet tak nieznaczna ilość lektyn zdolna jest skleić, a w konsekwencji zniszczyć wielką liczbę komórek. Wiadomo już, że wiele pokarmów ma zdolność aglutynacji krwinek jednej grupy krwi, a nie wyrządza szkody komórkom innej. Oznacza to, że niektóre pokarmy mogą być dla jednych szkodliwe, dla innych natomiast pożyteczne. Spożywając produkty zawierające lektyny niezgodne z naszą grupą krwi, doprowadzamy do zlepiania się krwinek, co manifestuje się zachwianiem homeostazy i problemami ze zdrowiem. Dochodzi wówczas do pogorszenia się samopoczucia, obniżenia sprawności fizycznej i problemów z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Warto od razu zaznaczyć, że dietę dobiera się w oparciu o podział na grupy krwi (0, A, B, AB), a nie bierze się pod uwagę współczynnika Rh. Gdy testuje nam ampułkanietolerancjajest ona zawsze testowana i poddawana terapii. Pamiętajmy iż przy nadmiarze lektyn powstaje mnóstwo produktów rozkładu białek w wyniku błędów żywieniowych. Bez takiego testowania terapia alergiczna może nie przynieść jakiegokolwiek efektu. Co ciekawe ampułkę taką testujemy zawsze nameridianie serca, który wskazuje jak drogowskaz, iż produkty rozkładu białka nie powstają tylko w jelicie grubym ale ulegają przemieszczania w kierunku góry ciała – Yang. W oparciu o założenia diety zgodnej z grupą krwi wyróżnia się produkty żywnościowe podzielone na trzy grupy. W pierwszej znajdują się produkty wskazane zawierające lektyny niewywołujące negatywnych reakcji ze strony systemu immunologicznego po przedostaniu się do krwiobiegu. Drugą grupę stanowią produkty neutralne, które zawierają lektyny wywołujące nieznaczne reakcje ze strony układu odpornościowego po wniknięciu do krwi. W trzeciej grupie znajdują się natomiast produkty niewskazane, które po przedostaniu się do krwiobiegu powodują gwałtowną reakcję systemu immunologicznego.

Grupa krwi O opisywana jest przez D’Adamo jako łowca. Poleca posiadaczom tej grupy dietę wysoko białkową. D’Adamo uważa ją za najstarszą grupę krwi, której powstanie miało nastąpić około 30 000 lat temu, mimo że badania potwierdzają starszeństwo grupy A.

Grupa krwi A nazwana jest rolniczą lub agrarną. D’Adamo uważa że powstała około 20 000 lat temu, razem z początkami rolnictwa. Jej posiadaczom rekomenduje dietę bogatą w warzywa, praktycznie pozbawioną czerwonego mięsa i zbliżoną do wegetariańskiej.

Grupa krwi B nazwana jest nomadyczną. Autor twierdzi że jej początek nastąpił około 10 000 lat temu, a także że ten typ posiada silniejszy system immunologiczny i wszechstronniejszy system trawienny. Uważa, że ludzie z grupą krwi B są jedynymi przedstawicielami gatunku ludzkiego zdolnymi do żywienia się produktami mlecznymi. Przeczą temu wyniki badań mówiących, że pomimo najwyższego procentu posiadaczy grupy B w Azji, właśnie ten kontynent charakteryzuje najczęstsza nietolerancja laktozy.

Grupa krwi AB została opisana jako enigma. D’Adamo wierzy że jest to twór bardzo współczesny, bo powstały około 1000 lat temu. Jeśli chodzi o dietę, to tej grupie zaleca zbalansowanie dozwolonych produktów między grupami A i B.

Lektyny niekompatybilne z waszą grupą krwi mogą:

-zakłócać układ odpornościowy jelit (reakcja układu na lektyny zawarte w pożywieniu)

-zakłócać proces trawienia białek

-niszczyć wyściółkę ściany jelit i wpływać na przepuszczalność jelitową

-upośledzać wchłanianie jelitowe

-w stanach zapalnych i chorobach autoimmunologicznych uaktywniać autoprzeciwciała

GRUPA KRWI A

ZALECANE

UNIKAĆ

OBOJĘTNE
orzechy i pestki
o.ziemneo.pistacjowepozostałe
pestki dyni  
zboża , makarony, pieczywo
k.gryczanapumpernikielm. kukurydz.
mąka ryżowamąka pszennaotr.owsiane
piecz.sojoweotr. pszenneryż
mąka żytniapiecz. pszennem.jęczmienna
 p.wieloziarnistek. kus-kus
 pł. „siedem zbóż”otr.ryżowe
  pł.kukurydz.
  m. grahama
  piecz.żytnie
warzywa
boćwinakapusta białapozostałe
szpinakk. czerwona 
brokułybakłażan 
cebulapapryka 
chrzanziemniaki 
czosnekpieczarki 
cykoria  
marchew  
kalarepa  
karczoch amer.  
pietruszka  
por  
rzepa  
sałata rzymska  
szpinak  
owoce
figibananpozostałe
śliwki świeżekokosy 
ananasmango 
śliwki suszonemandarynka 
borówkipomarańcza 
cytrynapapaja 
czereśnie  
grejpfrut  
jeżyny  
morela  
wiśnie  
ananas  
rośliny strączkowe
grochsoczewicabób
soja czerwonafasola czerw.f.szparagowa
przyprawy
 pieprz cayennepozostałe
 sos winegrette 
 kapary 
 ocet 
 pieprz biały 
 pieprz czarny 
 żelatyna 
   
przetwory
musztardamajonezdżemy z zalec.owoc.
sos sojowyketchupmarynaty
herbaty i napary ziołowe
imbirkocimiętkapozostałe
kozieradka  
aloes  
dziurawiec  
lucerna  
łopian  
echinacea  
ow. dzikiej róży  
rumianek  
waleriana  
zielona herbata  
żeń-szeń  
głóg  
korz. lukrecji  
napoje i używki
s. z zal. owoc.czarna herbataczekolada
s. z zalec.warz.piwowino białe
kawamocne nap. alk. 
w.czerwonenapoje typu cola 
 woda gazowana 
mięso i drób
 bekonkurczak
 baraninaindyk
 gęś 
 szynka 
 wieprzowina 
 cielęcina 
 królik 
 kaczka 
ryby i owoce morza
dorszkawiorflądra
karpłosoś wędzonyokoń biały
łosośsumokoń morski
makrelaśledź maryn.ostrygi
szczupakhalibut 
pstrąg morskihomar 
pstrąg tęczowykraby 
sardynkakrewetki 
siejamałże 
okoń srebrnymorszczuk 
ślimakituńczyk 
 węgorz 
nabiał i jaja
ml.sojowes.wiejskimleko krowie
ser sojowys.śmietanas.feta
 masłos.kozi
 lodys.mozarella
 masło orzechowekefir
 maślankamleko kozie
 s.ementalerjaja
 s.cheddarjogurt
 ser brie 
 s.camambert 
 s.parmezan 
 s.szwajcarski 
 s. śmietankowy 
oleje
lnianykukurydzianyz wątr.dorsza
oliwa z oliwekarachidowysłonecznikowy
 sezamowy 

GRUPA KRWI B

ZALECANEUNIKAĆOBOJĘTNE
mięso i drób
baraninabekoncielęcina
królikkurczakindyk
jagnięcinagęśwątroba
 szynkawołowina
 wieprzowina 
 kaczka 
ryby i owoce morza
dorszostrygituńczyk
flądrałosoś wędzonyokoń biały
łosośwęgorzsum
makrelaślimakisieja
szczupakokoń morskikarp
solahomar 
pstrąg morskikraby 
sardynkakrewetki 
morszczukmałże 
halibut  
jesiotr  
kawior  
nabiał i jaja
jajaśmietanapozostałe
jogurtlody 
kefirmasło orzechowe 
mleko koziemasło słoneczn. 
s. kozi  
s.feta  
s.mozarella  
s.wiejski  
oleje
oliwa z oliweksłonecznikowylniany
 arachidowyz wątr.dorsza
 sezamowy 
 kukurydziany 
orzechy i pestki
 o.pistacjowemigdały
 o.ziemneo.włoskie
 pestki dynikasztany jad.
 mak 
 o.laskowe 
 sezam 
 p.słonecznika 
zboża , makarony, pieczywo
otr.ryżowek.gryczanapiecz.sojowe
mąka ryżowamąka pszennapumpernikiel
otr. owsianeotr. pszenneryż
ryż dmuch.piecz. pszennem. grahama
p.chrup.Vasap.wieloziarnistek. kus-kus
 m.jęczmienna 
 piecz.żytnie 
 pł.kukurydz. 
 m. kukurydz. 
warzywa
boćwinaawokadopozostałe
grzyby Shiitakepomidor 
brokułyoliwki czarne 
ziemn.słodkiekukurydza 
paprykakarczoch 
k. czerwonadynia 
bakłażan  
marchew  
buraki czerw.  
kalafior  
kapusta biała  
pietruszka  
brukselka  
owoce
ananaskokosypozostałe
śliwki świeże  
papaja  
banan  
winogrona  
rośliny strączkowe
fas.nerkowatasoczewicapozostałe
soja czerwona  
przyprawy
currycynamonpozostałe
natka pietr.pieprz czarny 
pieprz cayennepieprz biały 
przetwory
 ketchuppozostałe
herbaty i napary ziołowe
imbiraloespozostałe
o. dzikiej różykozieradka 
żeń-szeńgorczyca 
liście malinlipa 
szałwiapodbiał 
napoje i używki
s. z zal.owoc.nap.typu colaczekolada
s. z zal.warz.w.gazowanaw.białe
 mocne nap. alk.kawa
  w.czerwone
  piwo
  czarna herb.

GRUPA KRWI AB

ZALECANEUNIKAĆOBOJĘTNE
mięso i drób
baraninabekonwątroba
indykgęś 
królikszynka 
jagnięcinawieprzowina 
 kurczak 
ryby i owoce morza
dorszokoń morskiostrygi
ślimakiłosoś wędzonyhomar
łosośhalibutkarp
makrelaśledź maryn.sum
morszczukhalibutkawior
szczupakkraby 
jesiotrkrewetki 
pstrąg tęczowywęgorz 
sardynkaflądra 
tuńczyk  
nabiał i jaja
jajaser brieml.sojowe
jogurts.parmezans.szwajcarski
kefirs.camemberts.śmietank.
mleko kozielodys.sojowy
s.fetamasło 
s.kozimaślanka 
s.mozarellamleko pełne 
s.wiejski  
s.śmietana  
oleje
oliwa z oliweksłonecznikowyz wątr.dorsza
 kukurydzianylniany
 sezamowyarachidowy
orzechy i pestki
o.włoskiep.słonecznikao. pistacjowe
kasztany jadal.sezammigdały
o. ziemnepestki dyni 
 mak 
 o.laskowe 
zboża , makarony, pieczywo
mąka ryżowak.gryczanapozostałe
piecz.sojowep.pszenne 
mąka żytniajęczmień 
ryżm. kukurydziana 
otr. owsianepł. kukurydz. 
warzywa
boćwinaawokadopozostałe
brokułykukurydza 
ogórekbrukselka 
kalafiorkapusta biała 
czosnekk. czerwona 
selerpieczarki 
buraki czerwonepapryka 
ziemniaki słodkiekarczoch 
rzepaoliwki czarne 
bakłażanrzodkiewka 
pietruszka  
owoce
figitruskawkipozostałe
śliwki świeżekokosy 
cytrynapomarańcza 
czereśniebanan 
grejpfrutmango 
wiśnie  
agrest  
kiwi  
winogrona  
rośliny strączkowe
fasola czerwonafas.nerkowatabób
soja czerwona groch
  f. szparagowa
przyprawy
currypieprz cayennepozostałe
anyżżelatyna 
natka pietruszkikapary 
 ocet 
 pieprz czarny 
 pieprz biały 
przetwory
 ketchuppozostałe
 marynaty 
herbaty i napary ziołowe
imbiraloespozostałe
echinaceakozieradka 
łopianlipa 
mniszek lekarskigorczyca 
ow. dzikiej różypodbiał 
lucerna  
zielona herbata  
żeń  szeń  
głóg  
korz.lukrecji  
napoje i używki
soki z zal.owocówczarna herbataczekolada
s. z zalec.warzywnap.typu colapiwo
s. z zalec.warzywmocne nap. alk.w.białe
  w.czerwone

GRUPA KRWI O

ZALECANEUNIKAĆOBOJĘTNE
mięso i drób
baraninabekonkurczak
jagnięcinawieprzowinakaczka
cielęcinagęśindyk
wątrobaszynkakrólik
wołowina  
ryby i owoce morza
dorszkawiorflądra
halibutłosoś wędzonyhomar
łosośsumkarp
makrelaśledź maryn.kraby
morszczuk krewetki
okoń biały małże
pstrąg tęczowy okoń morski
sardynka ostrygi
sieja ślimaki
sola węgorz
szczupak  
śledź  
tuńcz.błękitnopł.  
jesiotr  
nabiał i jaja
 jajaml.sojowe
 jogurts.feta
 kefirs.kozi
 lodys.mozarella
 masło orzechowes.sojowy
 maślankamasło
 mleko krowie 
 mleko kozie 
 ser brie 
 s.camembert 
 s.parmezan 
 s.szwajcarski 
 s. śmietankowy 
 s.wiejski 
 s.śmietana 
oleje
oliwa z oliwekarachidowysezamowy
lnianykukurydzianysłonecznikowy
  z wątr.dorsza
orzechy i pestki
o.włoskiemigdałyo.laskowe
pestki dynio.ziemnep.słonecznika
  sezam
zboża , makarony,
pieczywo
 kasza kus-kusmąka ryżowa
 mąka pszennamąka żytnia
 m. kukurydzianaryż
 m. grahamam. jęczmienna
 mak.pszennypiecz.sojowe
 płatki kukurydz.otr.ryżowe
 otr. pszennepiecz.żytnie
 otr.owsiane 
 piecz. pszenne 
 p.wieloziarniste 
 pumpernikiel 
warzywa
boćwinaawokadopozostałe
brokułybakłażan 
cebulabrukselka 
chrzankalafior ! 
czosnekkapusta biała 
cykoriak. czerwona 
dyniapieczarki 
kalarepaziemniaki 
karczoch ameryk.oliwki czarne 
papryka czerwona  
pietruszka  
por  
rzepa  
sałata rzymska  
szpinak  
owoce
figijeżynypozostałe
śliwki świeżekokosy 
śliwki suszonemandarynka 
 pomarańcza 
 truskawki 
rośliny strączkowe
 soczewicabób
  fasola czerw.
  f. szparagowa
  groch

Jacek Wikarski D.Sc. Med. Naturopata z długoletnią praktyką. Propagator zdrowego stylu życia. Autor kilkudziesięciu publikacji z zakresu zdrowia oraz naturalnych metod usuwania przyczyn choroby. W swojej długoletniej praktyce stosując metody medycyny holistycznej (alternatywnej) przeprowadza wnikliwe analizy organizmu według prawa 5 elementów TCM (Traditional Chinese Medicine) pozwalające na dobranie indywidualnych terapii zdrowotnych. Współtwórca poradni medycyny naturalnej Alergikus w Warszawie (Internet:www.alergikus.pl). Autor i popularyzator jonizacji ujemnej powietrza systemem (Internet: ionsystem.pl) oraz wynalazca terapii jonowej w prozdrowotnych komorach jonizacyjnych – jonostrefach (Internet:www.jonostrefa.pl) – uruchom naturalnie procesy zdrowienia.

 

JONY UJEMNE

Plazma daje olbrzymią i stabilną dawkę prozdrowotnych jonów ujemnych "witamin powietrza" powstających nieustannie w efekcie lenarda. Przez wielu naukowców zostało udowodnione szerokie spektrum pozytywnych efektów stosowania jonów na ludzkie ciało i zdrowie. Terapia jonami ujemnymi prowadzi w sposób bezpośredni do wzmocnienia układu immunologicznego i żywotności komórek.

TLEN SINGLETOWY

Tlen singletowy ze względu na swój nanocząsteczkowy charakter powodować może przetkanie i otwarcie mikro naczynek krwionośnych i kapilar, dzięki czemu krew, tlen i składniki odżywcze zaczynają krążyć efektywniej w organizmie. Organy Naszego ciała zostają odżywione, ukrwione, natlenione i skutecznie oczyszczone z produktów przemiany materii. Organizm zaczyna samodzielnie się regenerować. Następuje poprawa komunikacji neuronowej mózgu z organami ciała, zanikają wszelkie stany zapalne w organizmie i lokalne toksemie. Poprawia się ukrwienie wątroby, nerek, śledziony, trzustki, a cały organizm zaczyna funkcjonować na wysokim i efektywnym poziomie. Stabilizuje się również proces produkcji hormonów i enzymów, dzięki temu poprawia się w całości funkcjonowanie organizmu, w którym inicjują się procesy samonaprawcze. Reasumując przy oczyszczaniu organizmu Jonostrefę taktuję jako detoks i oczyszczenie organizmu z toksyn, związków chemicznych stosowanych w konserwacji żywności, uprawach roślin czy hodowli zwierząt.

WODÓR ATOMOWY

W plaźmie wykrywany jest wodór. Wodór jest najsilniejszym znanym nauce antyoksydantem jaki do tej pory odkryto. Działanie wodoru w dużej mierze wynika z budowy jego cząsteczki – jest ona na tyle mała, że z łatwością przenika przez pęcherzyki płucne do komórek , a następnie do mitochondriów inicjując procesy naprawcze w organizmie. Dzięki wodorowi spowalniany jest także podział komórek, który wydłuża ich życie.

EFEKTY STOSOWANIA

SEN - zdecydowana poprawa jakości i długości snu
WYDOLNOŚĆ - natychmiastowa znaczna jej poprawa fizyczna oraz psychiczna
ASTMA - znacznie zmniejszenie ojawów także u małych dzieci już po kilkun tygodniach stosowania terapii
ALERGIE - sukcesywne ustępowanie takich objawów jak zatkany nos, pieczenie oczu oraz kaszlu
SATURACJA - poprawa do maksymalnego poziomu stopnia wysycenia tlenem hemoglobiny krwi tętniczej już po kilku godzinach
STANY DEPRESYJNE - znaczne złagodzenie już po kilku dniach stosowania terapii
CIŚNIENIE TĘTNICZE - normalizacja pod wpływem ułatwionej wymiany gazowej płuc
HORMONY - samoczynny spadek TSH po kilku miesiącach od zastosowania terapii
CHOROBY CYWILIZACYJNE - doświadczenie znacznej poprawy już od momntu zastosowania terapii

 

 

 

0
Zadowolonych pacjentów
0
Lata praktyki w medycynie naturalnej
0
Przprowadzonych terapii naturalnych
0
Diagnoz i analiz w zakresie alergii i obciążeń
Testy alergiczne

23 lata doświadczenia oraz praktyki w zastosowaniu zdobyczy medycyny biorezonansowej pozwala nam na wykonywanie bezbolesnych, bezinwazyjnych i skutecznych testów alergicznych u dorosłych i dzieci poniżej pierwszego miesiąca życia. Wykorzystujemy pobudzenie autonomicznego układu nerwowego.

Testy obciążeniowe

Badanie KTT lub BC jest unikatową diagnostyką przeglądu stanu organizmu od elementów chorych narządów po typowe obciążenia patogenami, bakteriami, wirusami czy metalami. Po wykonaniu testu dowiesz się co niszczy Ciebie od środka i będziesz mógł rozpocząć walkę z chorobą.

Odczulanie i odciążanie

Zabieg odczulania i odciążania w postaci wyselekcjonowanego alergenu lub patogenu trwa zaledwie kilkanaście minut. Co więcej ze względu na tak duże doświadczenie dajemy gwarancję na wykonane zabiegi. Wygaszamy także alergeny i patogeny w postaci krzyżowej "coupling".

W ALERGIKUS ŁĄCZYMY 23 LATA DOŚWIADCZENIA, PASJĘ DO MEDYCYNY NATURALNEJ, NAJNOWOCZEŚNIEJSZĄ TECHNOLOGIĘ DIAGNOSTYCZNO TERAPEUTYCZNĄ  Z TRADYCYJNYMI METODAMI USUWANIA PRZYCZYN CHOROBY.

ZAJMUJEMY SIĘ WYŁĄCZNIE MEDYCYNĄ HOLISTYCZNĄ – NATURALNĄ.

Czy medycyna akademicka to obecnie jedyny i właściwy sposób leczenia, z którym nikt nie ma prawa dyskutować? Gdyby wyjść poza tą optykę, okazuje się, że tradycyjne metody lecznicze sięgają dużo dalej i głębiej, a łączy je jedna, wspólna cecha – holistyczne podejście do pacjenta, wyjście poza schemat leczenia objawowego i szukanie siły leczniczej w naturze.

„Lepiej zapobiegać, niż leczyć” 

Diagnozujemy i analizujemy holistycznie, a następnie usuwamy przyczynę twoich dolegliwości. Likwidujemy przyczyny choroby, a nie jej skutki. Odnosimy sukcesy również tam gdzie medycyna tradycyjna jest bezradna, a leczenie farmakologiczne nie przyniosło pożądanego efektu. 

Wykryjemy i usuniemy przyczyny twoich dolegliwości. Identyfikujemy główne źródła choroby na wszystkich poziomach. Skupiamy się głównie na przyczynie, nie na jej objawach. Pierwsze symptomy chorobowe są znakiem, że coś głęboko nie współgra z całością. Poznaj unikatowe testy oraz bezinwazyjne terapie odciążeń organizmu, aby pozbyć się czynników oddziałujących negatywnie na stan Twojego zdrowia. Przyczyna większości współczesnych chorób może tkwić w obciążeniach organizmu takich jak pasożyty, metale ciężkie, bakterie, wirusy oraz grzyby w tym groźne metabolity przemiany ich materii.

 

Przypadki chorobowe w Alergikus

45%

Nota

Wszelkie materiały i treści udostępniane na stronach firmy Medicus Pharma Sp. z o.o. , a w szczególności: teksty, grafika, znaki towarowe i handlowe, dane oraz tłumaczenia treści, jak również wszelkie inne elementy składowe umieszczone w ramach strony internetowej, chronione są prawem autorskim firm, jej podwykonawców, partnerów oraz kontrahentów, jak również prawami autorskimi producentów towarów, usługodawców lub innych osób trzecich. Wszelkie kopiowanie treści zamieszczonych na stronie jest zabronione i będzie zgłaszane odpowiednim organom. Ustawa z dnia 4 lutego 1994r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Nota

Prowadzone przez wymienioną spółkę oraz spółki zależne usługi należą do medycyny MKA (komplementarnej i alternatywnej) tzw. medycyny naturalnej. Medicus Pharma Sp. z o.o. nie prowadzi działalności medycyny konwencjonalnej. Działalność Spółki w zakresie medycyny komplementarnej i alternatywnej zmierza i służy bezpośrednio do profilaktyki, zachowaniu lub poprawy stanu zdrowia człowieka. Ta strona używa pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

UE

Z rezolucji 1206 na temat europejskiego podejścia do medycyny niekonwencjonalnej, opublikowanej przez Radę Europy w 1999 roku wynika iż medycyna komplementarna i alternatywna może być praktykowana zarówno przez terapeutów, naturopatów nie-lekarzy (well trained practitioners) jak i lekarzy. Właściciel serwisu nie ponosi odpowiedzialności za błędy, ani żadne konsekwencje wynikające z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie. Terminologia i objawy chorobowe podane na niniejszej stronie są wg medycyny akademickiej.

© 2019 Alergikus – BioKlinik. All Rights Reserved.

Szybki kontakt!
+
Wyślij!