„Lepiej zapobiegać, niż leczyć” – obserwując niewielkie dolegliwości, powinniśmy reagować jak najszybciej, by uniknąć rozwoju poważniejszych „chorób”.
W trakcie terapii biorezonansowych, które rozpoczniemy wkrótce także u Ciebie zawsze testujemy „środowisko wewnętrzne” obejmujące całościowo warunki, które wpływają na procesy odbywające się w organizmie. Do zmian w tym środowisku dochodzi przez niezdrowy tryb życia, brak ruchu i zwiększające się zanieczyszczenie środowiska. To wszystko tworzy korzystne warunki życiowe dla każdego rodzaju zarazków, które mogą się rozmnażać i rozpocząć wydalanie produktów rozkładu do swojego otoczenia w twoim organizmie. Co oznacza więc w diagnostyce środowiskowej wynik „nietolerancji”? Za pomocą tej ampułki odnajdujemy informację nietolerowania danej substancji w sensie grupy krwi. Pomiędzy grupą krwi, a spożywanym przez nas pokarmem zachodzi reakcja chemiczna. Znajdujące się w żywności niekompatybilne z grupą krwi lektyny (zwykle białka, mogące współdziałać z antygenami powierzchniowymi na komórkach ciała) mają właściwości aglutynujące czyli zlepiające, które oddziałują na krew. Kiedy spożywamy żywność zawierającą lektyny niezgodne z naszą grupą krwi, wybierają one za cel ataku jakiś narząd (np. nerki, mózg, wątrobę, żołądek) i zaczynają sklejać krwinki w tym obszarze przeznaczając je na zniszczenie, tak jak gdyby były intruzami. To zlepianie może powodować szereg problemów ze zdrowiem. Kiedy pokarm zawiera niekompatybilne lektyny z grupą krwi wpływają one niekorzystnie na trawienie, metabolizm i system odpornościowy.
Ludzki organizm jest tak skonstruowany, że aż dziewięćdziesiąt procent lektyn pochodzących z diety jest wydalane przez nasze ciało. Wystarczy jednak, że jedynie nieznaczna ich część, która nie została wydalona (zaledwie ok. 5%) przechodzi do krwiobiegu. Tam za ich zabójczym „pośrednictwem” niszczone są czerwone i białe ciałka. Okazuje się, że nawet tak nieznaczna ilość lektyn zdolna jest skleić, a w konsekwencji zniszczyć wielką liczbę komórek. Wiadomo już, że wiele pokarmów ma zdolność aglutynacji krwinek jednej grupy krwi, a nie wyrządza szkody komórkom innej. Oznacza to, że niektóre pokarmy mogą być dla jednych szkodliwe, dla innych natomiast pożyteczne. Spożywając produkty zawierające lektyny niezgodne z naszą grupą krwi, doprowadzamy do zlepiania się krwinek, co manifestuje się zachwianiem homeostazy i problemami ze zdrowiem. Dochodzi wówczas do pogorszenia się samopoczucia, obniżenia sprawności fizycznej i problemów z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Warto od razu zaznaczyć, że dietę dobiera się w oparciu o podział na grupy krwi (0, A, B, AB), a nie bierze się pod uwagę współczynnika Rh. Gdy testuje nam ampułkanietolerancjajest ona zawsze testowana i poddawana terapii. Pamiętajmy iż przy nadmiarze lektyn powstaje mnóstwo produktów rozkładu białek w wyniku błędów żywieniowych. Bez takiego testowania terapia alergiczna może nie przynieść jakiegokolwiek efektu. Co ciekawe ampułkę taką testujemy zawsze nameridianie serca, który wskazuje jak drogowskaz, iż produkty rozkładu białka nie powstają tylko w jelicie grubym ale ulegają przemieszczania w kierunku góry ciała – Yang. W oparciu o założenia diety zgodnej z grupą krwi wyróżnia się produkty żywnościowe podzielone na trzy grupy. W pierwszej znajdują się produkty wskazane zawierające lektyny niewywołujące negatywnych reakcji ze strony systemu immunologicznego po przedostaniu się do krwiobiegu. Drugą grupę stanowią produkty neutralne, które zawierają lektyny wywołujące nieznaczne reakcje ze strony układu odpornościowego po wniknięciu do krwi. W trzeciej grupie znajdują się natomiast produkty niewskazane, które po przedostaniu się do krwiobiegu powodują gwałtowną reakcję systemu immunologicznego.
Grupa krwi O opisywana jest przez D’Adamo jako łowca. Poleca posiadaczom tej grupy dietę wysoko białkową. D’Adamo uważa ją za najstarszą grupę krwi, której powstanie miało nastąpić około 30 000 lat temu, mimo że badania potwierdzają starszeństwo grupy A.
Grupa krwi A nazwana jest rolniczą lub agrarną. D’Adamo uważa że powstała około 20 000 lat temu, razem z początkami rolnictwa. Jej posiadaczom rekomenduje dietę bogatą w warzywa, praktycznie pozbawioną czerwonego mięsa i zbliżoną do wegetariańskiej.
Grupa krwi B nazwana jest nomadyczną. Autor twierdzi że jej początek nastąpił około 10 000 lat temu, a także że ten typ posiada silniejszy system immunologiczny i wszechstronniejszy system trawienny. Uważa, że ludzie z grupą krwi B są jedynymi przedstawicielami gatunku ludzkiego zdolnymi do żywienia się produktami mlecznymi. Przeczą temu wyniki badań mówiących, że pomimo najwyższego procentu posiadaczy grupy B w Azji, właśnie ten kontynent charakteryzuje najczęstsza nietolerancja laktozy.
Grupa krwi AB została opisana jako enigma. D’Adamo wierzy że jest to twór bardzo współczesny, bo powstały około 1000 lat temu. Jeśli chodzi o dietę, to tej grupie zaleca zbalansowanie dozwolonych produktów między grupami A i B.
Lektyny niekompatybilne z waszą grupą krwi mogą:
-zakłócać układ odpornościowy jelit (reakcja układu na lektyny zawarte w pożywieniu)
-zakłócać proces trawienia białek
-niszczyć wyściółkę ściany jelit i wpływać na przepuszczalność jelitową
-upośledzać wchłanianie jelitowe
-w stanach zapalnych i chorobach autoimmunologicznych uaktywniać autoprzeciwciała
GRUPA KRWI A
ZALECANE | UNIKAĆ | OBOJĘTNE |
orzechy i pestki | ||
o.ziemne | o.pistacjowe | pozostałe |
pestki dyni | ||
zboża , makarony, pieczywo | ||
k.gryczana | pumpernikiel | m. kukurydz. |
mąka ryżowa | mąka pszenna | otr.owsiane |
piecz.sojowe | otr. pszenne | ryż |
mąka żytnia | piecz. pszenne | m.jęczmienna |
p.wieloziarniste | k. kus-kus | |
pł. „siedem zbóż” | otr.ryżowe | |
pł.kukurydz. | ||
m. grahama | ||
piecz.żytnie | ||
warzywa | ||
boćwina | kapusta biała | pozostałe |
szpinak | k. czerwona | |
brokuły | bakłażan | |
cebula | papryka | |
chrzan | ziemniaki | |
czosnek | pieczarki | |
cykoria | ||
marchew | ||
kalarepa | ||
karczoch amer. | ||
pietruszka | ||
por | ||
rzepa | ||
sałata rzymska | ||
szpinak | ||
owoce | ||
figi | banan | pozostałe |
śliwki świeże | kokosy | |
ananas | mango | |
śliwki suszone | mandarynka | |
borówki | pomarańcza | |
cytryna | papaja | |
czereśnie | ||
grejpfrut | ||
jeżyny | ||
morela | ||
wiśnie | ||
ananas | ||
rośliny strączkowe | ||
groch | soczewica | bób |
soja czerwona | fasola czerw. | f.szparagowa |
przyprawy | ||
pieprz cayenne | pozostałe | |
sos winegrette | ||
kapary | ||
ocet | ||
pieprz biały | ||
pieprz czarny | ||
żelatyna | ||
przetwory | ||
musztarda | majonez | dżemy z zalec.owoc. |
sos sojowy | ketchup | marynaty |
herbaty i napary ziołowe | ||
imbir | kocimiętka | pozostałe |
kozieradka | ||
aloes | ||
dziurawiec | ||
lucerna | ||
łopian | ||
echinacea | ||
ow. dzikiej róży | ||
rumianek | ||
waleriana | ||
zielona herbata | ||
żeń-szeń | ||
głóg | ||
korz. lukrecji | ||
napoje i używki | ||
s. z zal. owoc. | czarna herbata | czekolada |
s. z zalec.warz. | piwo | wino białe |
kawa | mocne nap. alk. | |
w.czerwone | napoje typu cola | |
woda gazowana | ||
mięso i drób | ||
bekon | kurczak | |
baranina | indyk | |
gęś | ||
szynka | ||
wieprzowina | ||
cielęcina | ||
królik | ||
kaczka | ||
ryby i owoce morza | ||
dorsz | kawior | flądra |
karp | łosoś wędzony | okoń biały |
łosoś | sum | okoń morski |
makrela | śledź maryn. | ostrygi |
szczupak | halibut | |
pstrąg morski | homar | |
pstrąg tęczowy | kraby | |
sardynka | krewetki | |
sieja | małże | |
okoń srebrny | morszczuk | |
ślimaki | tuńczyk | |
węgorz | ||
nabiał i jaja | ||
ml.sojowe | s.wiejski | mleko krowie |
ser sojowy | s.śmietana | s.feta |
masło | s.kozi | |
lody | s.mozarella | |
masło orzechowe | kefir | |
maślanka | mleko kozie | |
s.ementaler | jaja | |
s.cheddar | jogurt | |
ser brie | ||
s.camambert | ||
s.parmezan | ||
s.szwajcarski | ||
s. śmietankowy | ||
oleje | ||
lniany | kukurydziany | z wątr.dorsza |
oliwa z oliwek | arachidowy | słonecznikowy |
sezamowy |
GRUPA KRWI B
ZALECANE | UNIKAĆ | OBOJĘTNE |
mięso i drób | ||
baranina | bekon | cielęcina |
królik | kurczak | indyk |
jagnięcina | gęś | wątroba |
szynka | wołowina | |
wieprzowina | ||
kaczka | ||
ryby i owoce morza | ||
dorsz | ostrygi | tuńczyk |
flądra | łosoś wędzony | okoń biały |
łosoś | węgorz | sum |
makrela | ślimaki | sieja |
szczupak | okoń morski | karp |
sola | homar | |
pstrąg morski | kraby | |
sardynka | krewetki | |
morszczuk | małże | |
halibut | ||
jesiotr | ||
kawior | ||
nabiał i jaja | ||
jaja | śmietana | pozostałe |
jogurt | lody | |
kefir | masło orzechowe | |
mleko kozie | masło słoneczn. | |
s. kozi | ||
s.feta | ||
s.mozarella | ||
s.wiejski | ||
oleje | ||
oliwa z oliwek | słonecznikowy | lniany |
arachidowy | z wątr.dorsza | |
sezamowy | ||
kukurydziany | ||
orzechy i pestki | ||
o.pistacjowe | migdały | |
o.ziemne | o.włoskie | |
pestki dyni | kasztany jad. | |
mak | ||
o.laskowe | ||
sezam | ||
p.słonecznika | ||
zboża , makarony, pieczywo | ||
otr.ryżowe | k.gryczana | piecz.sojowe |
mąka ryżowa | mąka pszenna | pumpernikiel |
otr. owsiane | otr. pszenne | ryż |
ryż dmuch. | piecz. pszenne | m. grahama |
p.chrup.Vasa | p.wieloziarniste | k. kus-kus |
m.jęczmienna | ||
piecz.żytnie | ||
pł.kukurydz. | ||
m. kukurydz. | ||
warzywa | ||
boćwina | awokado | pozostałe |
grzyby Shiitake | pomidor | |
brokuły | oliwki czarne | |
ziemn.słodkie | kukurydza | |
papryka | karczoch | |
k. czerwona | dynia | |
bakłażan | ||
marchew | ||
buraki czerw. | ||
kalafior | ||
kapusta biała | ||
pietruszka | ||
brukselka | ||
owoce | ||
ananas | kokosy | pozostałe |
śliwki świeże | ||
papaja | ||
banan | ||
winogrona | ||
rośliny strączkowe | ||
fas.nerkowata | soczewica | pozostałe |
soja czerwona | ||
przyprawy | ||
curry | cynamon | pozostałe |
natka pietr. | pieprz czarny | |
pieprz cayenne | pieprz biały | |
przetwory | ||
ketchup | pozostałe | |
herbaty i napary ziołowe | ||
imbir | aloes | pozostałe |
o. dzikiej róży | kozieradka | |
żeń-szeń | gorczyca | |
liście malin | lipa | |
szałwia | podbiał | |
napoje i używki | ||
s. z zal.owoc. | nap.typu cola | czekolada |
s. z zal.warz. | w.gazowana | w.białe |
mocne nap. alk. | kawa | |
w.czerwone | ||
piwo | ||
czarna herb. |
GRUPA KRWI AB
ZALECANE | UNIKAĆ | OBOJĘTNE |
mięso i drób | ||
baranina | bekon | wątroba |
indyk | gęś | |
królik | szynka | |
jagnięcina | wieprzowina | |
kurczak | ||
ryby i owoce morza | ||
dorsz | okoń morski | ostrygi |
ślimaki | łosoś wędzony | homar |
łosoś | halibut | karp |
makrela | śledź maryn. | sum |
morszczuk | halibut | kawior |
szczupak | kraby | |
jesiotr | krewetki | |
pstrąg tęczowy | węgorz | |
sardynka | flądra | |
tuńczyk | ||
nabiał i jaja | ||
jaja | ser brie | ml.sojowe |
jogurt | s.parmezan | s.szwajcarski |
kefir | s.camembert | s.śmietank. |
mleko kozie | lody | s.sojowy |
s.feta | masło | |
s.kozi | maślanka | |
s.mozarella | mleko pełne | |
s.wiejski | ||
s.śmietana | ||
oleje | ||
oliwa z oliwek | słonecznikowy | z wątr.dorsza |
kukurydziany | lniany | |
sezamowy | arachidowy | |
orzechy i pestki | ||
o.włoskie | p.słonecznika | o. pistacjowe |
kasztany jadal. | sezam | migdały |
o. ziemne | pestki dyni | |
mak | ||
o.laskowe | ||
zboża , makarony, pieczywo | ||
mąka ryżowa | k.gryczana | pozostałe |
piecz.sojowe | p.pszenne | |
mąka żytnia | jęczmień | |
ryż | m. kukurydziana | |
otr. owsiane | pł. kukurydz. | |
warzywa | ||
boćwina | awokado | pozostałe |
brokuły | kukurydza | |
ogórek | brukselka | |
kalafior | kapusta biała | |
czosnek | k. czerwona | |
seler | pieczarki | |
buraki czerwone | papryka | |
ziemniaki słodkie | karczoch | |
rzepa | oliwki czarne | |
bakłażan | rzodkiewka | |
pietruszka | ||
owoce | ||
figi | truskawki | pozostałe |
śliwki świeże | kokosy | |
cytryna | pomarańcza | |
czereśnie | banan | |
grejpfrut | mango | |
wiśnie | ||
agrest | ||
kiwi | ||
winogrona | ||
rośliny strączkowe | ||
fasola czerwona | fas.nerkowata | bób |
soja czerwona | groch | |
f. szparagowa | ||
przyprawy | ||
curry | pieprz cayenne | pozostałe |
anyż | żelatyna | |
natka pietruszki | kapary | |
ocet | ||
pieprz czarny | ||
pieprz biały | ||
przetwory | ||
ketchup | pozostałe | |
marynaty | ||
herbaty i napary ziołowe | ||
imbir | aloes | pozostałe |
echinacea | kozieradka | |
łopian | lipa | |
mniszek lekarski | gorczyca | |
ow. dzikiej róży | podbiał | |
lucerna | ||
zielona herbata | ||
żeń szeń | ||
głóg | ||
korz.lukrecji | ||
napoje i używki | ||
soki z zal.owoców | czarna herbata | czekolada |
s. z zalec.warzyw | nap.typu cola | piwo |
s. z zalec.warzyw | mocne nap. alk. | w.białe |
w.czerwone |
GRUPA KRWI O
ZALECANE | UNIKAĆ | OBOJĘTNE |
mięso i drób | ||
baranina | bekon | kurczak |
jagnięcina | wieprzowina | kaczka |
cielęcina | gęś | indyk |
wątroba | szynka | królik |
wołowina | ||
ryby i owoce morza | ||
dorsz | kawior | flądra |
halibut | łosoś wędzony | homar |
łosoś | sum | karp |
makrela | śledź maryn. | kraby |
morszczuk | krewetki | |
okoń biały | małże | |
pstrąg tęczowy | okoń morski | |
sardynka | ostrygi | |
sieja | ślimaki | |
sola | węgorz | |
szczupak | ||
śledź | ||
tuńcz.błękitnopł. | ||
jesiotr | ||
nabiał i jaja | ||
jaja | ml.sojowe | |
jogurt | s.feta | |
kefir | s.kozi | |
lody | s.mozarella | |
masło orzechowe | s.sojowy | |
maślanka | masło | |
mleko krowie | ||
mleko kozie | ||
ser brie | ||
s.camembert | ||
s.parmezan | ||
s.szwajcarski | ||
s. śmietankowy | ||
s.wiejski | ||
s.śmietana | ||
oleje | ||
oliwa z oliwek | arachidowy | sezamowy |
lniany | kukurydziany | słonecznikowy |
z wątr.dorsza | ||
orzechy i pestki | ||
o.włoskie | migdały | o.laskowe |
pestki dyni | o.ziemne | p.słonecznika |
sezam | ||
zboża , makarony, pieczywo | ||
kasza kus-kus | mąka ryżowa | |
mąka pszenna | mąka żytnia | |
m. kukurydziana | ryż | |
m. grahama | m. jęczmienna | |
mak.pszenny | piecz.sojowe | |
płatki kukurydz. | otr.ryżowe | |
otr. pszenne | piecz.żytnie | |
otr.owsiane | ||
piecz. pszenne | ||
p.wieloziarniste | ||
pumpernikiel | ||
warzywa | ||
boćwina | awokado | pozostałe |
brokuły | bakłażan | |
cebula | brukselka | |
chrzan | kalafior ! | |
czosnek | kapusta biała | |
cykoria | k. czerwona | |
dynia | pieczarki | |
kalarepa | ziemniaki | |
karczoch ameryk. | oliwki czarne | |
papryka czerwona | ||
pietruszka | ||
por | ||
rzepa | ||
sałata rzymska | ||
szpinak | ||
owoce | ||
figi | jeżyny | pozostałe |
śliwki świeże | kokosy | |
śliwki suszone | mandarynka | |
pomarańcza | ||
truskawki | ||
rośliny strączkowe | ||
soczewica | bób | |
fasola czerw. | ||
f. szparagowa | ||
groch |
Jacek Wikarski D.Sc. Med. Naturopata z długoletnią praktyką. Propagator zdrowego stylu życia. Autor kilkudziesięciu publikacji z zakresu zdrowia oraz naturalnych metod usuwania przyczyn choroby. W swojej długoletniej praktyce stosując metody medycyny holistycznej (alternatywnej) przeprowadza wnikliwe analizy organizmu według prawa 5 elementów TCM (Traditional Chinese Medicine) pozwalające na dobranie indywidualnych terapii zdrowotnych. Współtwórca poradni medycyny naturalnej Alergikus w Warszawie (Internet:www.alergikus.pl). Autor i popularyzator jonizacji ujemnej powietrza systemem (Internet: ionsystem.pl) oraz wynalazca terapii jonowej w prozdrowotnych komorach jonizacyjnych – jonostrefach (Internet:www.jonostrefa.pl) – uruchom naturalnie procesy zdrowienia.
Plazma daje olbrzymią i stabilną dawkę prozdrowotnych jonów ujemnych "witamin powietrza" powstających nieustannie w efekcie lenarda. Przez wielu naukowców zostało udowodnione szerokie spektrum pozytywnych efektów stosowania jonów na ludzkie ciało i zdrowie. Terapia jonami ujemnymi prowadzi w sposób bezpośredni do wzmocnienia układu immunologicznego i żywotności komórek.
Tlen singletowy ze względu na swój nanocząsteczkowy charakter powodować może przetkanie i otwarcie mikro naczynek krwionośnych i kapilar, dzięki czemu krew, tlen i składniki odżywcze zaczynają krążyć efektywniej w organizmie. Organy Naszego ciała zostają odżywione, ukrwione, natlenione i skutecznie oczyszczone z produktów przemiany materii. Organizm zaczyna samodzielnie się regenerować. Następuje poprawa komunikacji neuronowej mózgu z organami ciała, zanikają wszelkie stany zapalne w organizmie i lokalne toksemie. Poprawia się ukrwienie wątroby, nerek, śledziony, trzustki, a cały organizm zaczyna funkcjonować na wysokim i efektywnym poziomie. Stabilizuje się również proces produkcji hormonów i enzymów, dzięki temu poprawia się w całości funkcjonowanie organizmu, w którym inicjują się procesy samonaprawcze. Reasumując przy oczyszczaniu organizmu Jonostrefę taktuję jako detoks i oczyszczenie organizmu z toksyn, związków chemicznych stosowanych w konserwacji żywności, uprawach roślin czy hodowli zwierząt.
W plaźmie wykrywany jest wodór. Wodór jest najsilniejszym znanym nauce antyoksydantem jaki do tej pory odkryto. Działanie wodoru w dużej mierze wynika z budowy jego cząsteczki – jest ona na tyle mała, że z łatwością przenika przez pęcherzyki płucne do komórek , a następnie do mitochondriów inicjując procesy naprawcze w organizmie. Dzięki wodorowi spowalniany jest także podział komórek, który wydłuża ich życie.
SEN - zdecydowana poprawa jakości i długości snu
WYDOLNOŚĆ - natychmiastowa znaczna jej poprawa fizyczna oraz psychiczna
ASTMA - znacznie zmniejszenie ojawów także u małych dzieci już po kilkun tygodniach stosowania terapii
ALERGIE - sukcesywne ustępowanie takich objawów jak zatkany nos, pieczenie oczu oraz kaszlu
SATURACJA - poprawa do maksymalnego poziomu stopnia wysycenia tlenem hemoglobiny krwi tętniczej już po kilku godzinach
STANY DEPRESYJNE - znaczne złagodzenie już po kilku dniach stosowania terapii
CIŚNIENIE TĘTNICZE - normalizacja pod wpływem ułatwionej wymiany gazowej płuc
HORMONY - samoczynny spadek TSH po kilku miesiącach od zastosowania terapii
CHOROBY CYWILIZACYJNE - doświadczenie znacznej poprawy już od momntu zastosowania terapii
W ALERGIKUS ŁĄCZYMY 23 LATA DOŚWIADCZENIA, PASJĘ DO MEDYCYNY NATURALNEJ, NAJNOWOCZEŚNIEJSZĄ TECHNOLOGIĘ DIAGNOSTYCZNO TERAPEUTYCZNĄ Z TRADYCYJNYMI METODAMI USUWANIA PRZYCZYN CHOROBY.
ZAJMUJEMY SIĘ WYŁĄCZNIE MEDYCYNĄ HOLISTYCZNĄ – NATURALNĄ.
Czy medycyna akademicka to obecnie jedyny i właściwy sposób leczenia, z którym nikt nie ma prawa dyskutować? Gdyby wyjść poza tą optykę, okazuje się, że tradycyjne metody lecznicze sięgają dużo dalej i głębiej, a łączy je jedna, wspólna cecha – holistyczne podejście do pacjenta, wyjście poza schemat leczenia objawowego i szukanie siły leczniczej w naturze.
„Lepiej zapobiegać, niż leczyć”
Diagnozujemy i analizujemy holistycznie, a następnie usuwamy przyczynę twoich dolegliwości. Likwidujemy przyczyny choroby, a nie jej skutki. Odnosimy sukcesy również tam gdzie medycyna tradycyjna jest bezradna, a leczenie farmakologiczne nie przyniosło pożądanego efektu.
Wykryjemy i usuniemy przyczyny twoich dolegliwości. Identyfikujemy główne źródła choroby na wszystkich poziomach. Skupiamy się głównie na przyczynie, nie na jej objawach. Pierwsze symptomy chorobowe są znakiem, że coś głęboko nie współgra z całością. Poznaj unikatowe testy oraz bezinwazyjne terapie odciążeń organizmu, aby pozbyć się czynników oddziałujących negatywnie na stan Twojego zdrowia. Przyczyna większości współczesnych chorób może tkwić w obciążeniach organizmu takich jak pasożyty, metale ciężkie, bakterie, wirusy oraz grzyby w tym groźne metabolity przemiany ich materii.
Wszelkie materiały i treści udostępniane na stronach firmy Medicus Pharma Sp. z o.o. , a w szczególności: teksty, grafika, znaki towarowe i handlowe, dane oraz tłumaczenia treści, jak również wszelkie inne elementy składowe umieszczone w ramach strony internetowej, chronione są prawem autorskim firm, jej podwykonawców, partnerów oraz kontrahentów, jak również prawami autorskimi producentów towarów, usługodawców lub innych osób trzecich. Wszelkie kopiowanie treści zamieszczonych na stronie jest zabronione i będzie zgłaszane odpowiednim organom. Ustawa z dnia 4 lutego 1994r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Prowadzone przez wymienioną spółkę oraz spółki zależne usługi należą do medycyny MKA (komplementarnej i alternatywnej) tzw. medycyny naturalnej. Medicus Pharma Sp. z o.o. nie prowadzi działalności medycyny konwencjonalnej. Działalność Spółki w zakresie medycyny komplementarnej i alternatywnej zmierza i służy bezpośrednio do profilaktyki, zachowaniu lub poprawy stanu zdrowia człowieka. Ta strona używa pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Z rezolucji 1206 na temat europejskiego podejścia do medycyny niekonwencjonalnej, opublikowanej przez Radę Europy w 1999 roku wynika iż medycyna komplementarna i alternatywna może być praktykowana zarówno przez terapeutów, naturopatów nie-lekarzy (well trained practitioners) jak i lekarzy. Właściciel serwisu nie ponosi odpowiedzialności za błędy, ani żadne konsekwencje wynikające z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie. Terminologia i objawy chorobowe podane na niniejszej stronie są wg medycyny akademickiej.
© 2019 Alergikus – BioKlinik. All Rights Reserved.