Divvies to specjalnie przygotowane dania dla alergików. Kiedy okazało się, że syn Pani Sandler jest uczulony na mleko, jajka, orzechy, oraz niektóre ryby nie mogła poczęstować go przygotowanym tortem, który zawierał wszystkie składniki, których jej syn nie mógł przyjmować. Zaczęła się powolna walka całej rodziny o syna. Wszyscy przygotowali listę produktów, których ich syn jeść nie może i Pani Sandler zaczęła opracowywać przepisy by móc dalej piec ciasta oraz inne smakołyki. W roku 2004 wraz z mężem doszli downiosku, że warto założyć firmę, która pomoże innym dzieciom z alergiami. Firma zajęła się przygotowaniem unikalnych dań dla alergików. Dzisiaj oferują olbrzymią ilość produktów przygotowanych według specjalnej receptury bez “szkodliwych”, wywołujących reakcję alergiczną składników. Przed przystapieniem do terapii odczulania alergenów gdzie wymagana jest dieta przed i po odczuleniowa jest to idealna alternatywa np: dla osób uczulonych na białko mleka krowiego lub gluten. Więcej na www.divvies.com
zdjęcie z w/w serwisu